De methode

Downloads

Wanneer wat

Bestellen

De methode

Downloads

Wanneer wat

Bestellen

De persoonlijkheidsontwikkeling wordt gestimuleerd op zes gebieden: voelen, denken, leren...

Deze zes gebieden omvatten de vier hoofdlijnen zelfbeeld, uitdaging, leren leren en sociale competenties

voelen

denken

leren

werken

samenwerken

begrijpen

terug

zelfbeeld

Een gezond zelfbeeld is voor ieder kind van onschatbare waarde. Voor zichzelf maar ook voor de anderen. Als een kind een matig zelfbeeld heeft, functioneert het ook matig. En in het sociale verkeer kan het niet goed reageren op anderen. Op Ontdekkingsreis leert het kind op een gezonde manier naar zichzelf kijken. Via een uitgekiend leertraject leert het kind de eigen mogelijkheden zien, erkennen en waarderen. Maar het leert ook de minder sterke punten kennen en deze accepteren of ombuigen.

uitdaging

Een intelligent kind heeft voldoende uitdaging nodig. Anders wordt alles ‘saai’. Maar extra uitdaging kan ook problemen opleveren. Je zult maar uitgedaagd worden maar geen doorzettingsvermogen ontwikkeld hebben (omdat alles altijd te makkelijk is). Of  je hebt een sterk éénzijdige belangstelling ontwikkeld (waardoor je alleen maar dat ene extra vak wilt). En zo kunnen er nog tientallen problemen ontstaan met extra werk.

 

Bij de ontwikkeling van Op Ontdekkingsreis is voortdurend gezocht naar uitdagende opdrachten die op verschillende niveaus uitgevoerd kunnen worden. Niet ‘vooral moeilijk’ maar vooral uitdagend en motiverend. Dat was een hele toer! Maar om een lange zoektocht in drie woorden samen te vatten: HET IS GELUKT!

leren leren

Hoe kun je nou leren als je dat nooit geleerd hebt? Het is één van de meestgehoorde vragen van ouders van begaafde kinderen: “Leer mijn kind leren”. En ook dit onderdeel komt ruimschoots aan bod in Op Ontdekkingsreis. Het kind leert bijvoorbeeld leerstrategieën als snellezen, concentreren, taakafstemming, doelen stellen, doorzetten of geheugentraining. Maar daarnaast krijgt het ook kennis over het hoe en waarom. Zelfs de werking van het brein wordt uitgelegd.

Om sociaal goed te kunnen functioneren heeft het kind een gezond zelfbeeld nodig. Deze twee elementen gaan in Op Ontdekkingsreis daarom samen op. Het kind wordt begeleid in het opbouwen, vergroten en verfijnen van de empatie. Tegelijk wordt systematisch een basis gelegd voor een gezonde eigenwaarde.

terug

sociale

competenties

Op Ontdekkingsreis is een product van AntrAciet© 2021